Video-Opinion/ Thaçi: Nuk ekziston marrëveshja Rama-Vuçiç për autostradën Durrës-Nish

Për Presidentin Thaçi, zhurma mediatike për takimet e shpeshta të Kryeministrit Edi Rama me krerët e shtetit Serb nuk a rëndësi për aq kohë sa deklaratat dhe qëndrimet e Ramës në raport me Kosovën janë të drejta.

Sipas tij, bashkëpunimi bilateral ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë nuk janë në dëm të Kosovës, ashtu sikundër vizitat e Ramës në Beograd nuk shkelin raportet me kosovarët.

Për Thaçin, Rama ka të drejtë të flasë për Kosovën, por jo në emër të saj.

“Për kosovën vendosin institucionet. Për vendimarrjen e saj vendosin autoritetet. Kosova dhe Shqipëria nuk janë në garë. Rama flet për Kosovën, por jo në emër të Kosovës”.

I pyetur nga gazetari Blendi Fevziu për nënshkrimin e një marrëveshje bilaterale nga ana e qeverisë shqiptare dhe asaj serbe për autostradën Durrës Nish pa qeverinë e Kosovës, Thaçi deklaroi se një marrëveshje e tillë nuk ekziston në dijeninë e tij.

FEVZIU: A është kjo Marrëveshje tregues i  kalimit të së drejtës së Ramës në raport me Shqiptarët e Kosovës?

THAÇI: Qëndrimet e Ramës kanë qënë të drejta, në raport me Kosovën dhe Serbinë. Unë nuk e kam lexuar dhe nuk e di që është nënshkruar një marrëveshje por një projekt i tillë nuk ekziston. Unë nuk e kam lexuar.