Vuçiç: Dikush i ndihmoi shqiptarët me ligjin për Trepçën

Kryeministri i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, ka deklaruar se shteti i tij gjendet në një situatë të rëndë dhe tejet të vështirë

Vuçiç ka deklaruar se Serbia është duke kërkuar kompromise në rrugën e saj drejt BE-së. Ai ka përsëritur se ende nuk e kupton pse Prishtina miratoi Ligjin për Trepçën.

“Unë nuk e kuptoj pse ata papritmas filluan me Trepçën. Cili është qëllimi? Vetëm nëse dikush dëshiron destabilitet.

Unë nuk besoj se shqiptarët e kanë bërë këtë pa ndihmën e dikujt dhe kjo nuk është aspak e këndshme”, ka deklaruar Vuçiç në një intervistë për Vecernje Novosti.

“I gjithë komuniteti ndërkombëtar është i heshtur”, është shprehur ai.

Kryeministri serb ka folur edhe për bisedimet në Bruksel, pas bojkotit të Listës Serbe ndaj institucioneve të Kosovës.

Ai ka thënë se janë duke parë nëse do të vazhdojnë bisedimet. Vuçiç ka deklaruar se marrëveshja për Telekomin është e mirë, por duhet të ndryshojë numri i antenave të operatorit serb.