Wikileaks nxjerr fjalimet private të Hillary Clinton-it

Zbulohen transkriptet e fjalimeve private nga kandidatja demokrate për presidente e SHBA, Hillary Clinton. Publikimet janë bërë nga ‘Wikileaks’.

Sipas BBC-se, në një prej ekstrakteve, zonja Clinton u ka thënë bankierëve se ata ishin më të vendosur për të ndihmuar në reformimin e sektorit financiar amerikan.

Ajo tha gjithashtu se favorizon “tregtinë e lirë dhe kufijtë e hapur”.

Kundërshtari kryesor i zonjës Clinton, Donald Trump, ka thënë se ai dëshiron të rinegociojë marrëveshjet kryesore të tregtisë.

Clinton kishte refuzuar të publikonte transkriptet, nga viti 2013 dhe 2014. Por Bernie Sanders, kishte apeluar shpesh për publikimin e teksteve të fjalimeve të saj, të cilat mendohet se i kanë siguruar asaj rreth 26 milion dollarë.

“Njerëzit që e njohin industrinë më mirë se kushdo janë njerëzit që punojnë në industri” tha zonja Clinton.

Në një fjalim në një bankë braziliane në vitin 2013, ajo foli për “ëndrrën” e saj për një treg të përbashkët të tregtisë.

“Ëndrra ime është një treg hemisferik i përbashkët, me tregti të lirë dhe kufij të hapur”, tha zonja Clinton.

“Wikiealks” i ka publikuar këto materiale pasi SHBA-ja akuzoi Rusinë për një sulm kibernetik ndaj organizatave politike për të ndikuar në zgjedhjet presidenciale./Panorama