Çështja çame, zëvendës ministri grek i Mbrojtjes: Edi Rama të diskutojë me veten

Politikanët grek duket se po i hedhin benzinë zjarrit, për një konflikt me Turqinë dhe Shqipërinë. Ditët e fundit nuk kanë munguar deklarata të forta si nga Ministri i Jashtëm grek, ai i Mbrojtes apo dhe liderë të opozitës greke.

I fundit që ka folur për marrëdhëniet mes dy vendeve është Dimitris Vitsa, zëvendës ministër i Mbrojtjes. Në një intervistë për televizionin grek, “Star” ai ka thënë se ushtria greke do të mbrojnë sovranitetin si në lidhje dhe në perëndim.

Vitsa ka treguar dhëmbët ndaj Turqisë, e cila ka kërcënuar se do të hap kufijtë për emigrantët, ndërsa ditët e fundit dhe disa avionë turq kanë “shkelur” hapësirën ajrore greke.

Ai është pyetur dhe për deklarata e kryeministrit shqiptar, Edi Rama, ne lidhje me çështjen çame, për të cilin është përgjigjur me një buzëqeshje të lehtë…

“Nëse dikush dëshiron të diskutojë një gjë të tillë le të ulet i vetëm në një tavolinë dhe të diskutojë me veten”https://youtu.be/G_MVh-MqZnI