Demarkacioni mund ta çojë vendin në zgjedhje të parakohshme, thonë analistët

Njohësit e rrethanave politike në vend kanë shprehur skepticizëm për ratifikimin e marrëveshjes së demarkacionit me Malin e Zi gjatë këtij viti.

Belul Beqaj dhe Shkëlzen Maliqi kanë thënë për “Epoka e re” se në rast se dështon liberalizimi i vizave, përgjegjësia kryesore bie mbi koalicionin qeverisës.

Analisti Beqaj i ka sugjeruar kryeministrit Mustafa që më mirë të përgatitet për ta verifikuar legjitimitetin e tij dhe të partisë sesa ta procedojë demarkacionin për ratifikim në Kuvend pasi, sipas tij, rezultati do të jetë me pasoja me kalimin ose jo të demarkacionit.

Kurse analisti Maliqi mendon se Qeveria ndoshta qëllimisht po shkon në variantin e dështimit të ratifikimit të demarkacionit, për ta marrë pastaj këtë si shkak për shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme.