FOTO /Këto janë femrat më të bukura në botë sipas shkencës

Shkenca ka folur shpesh për bukurinë, tiparet që meshkujt e kanë të vështirë t’i rezistojnë, portretet e paharrueshme apo edhe se kush janë femrat më të bukura në botë.

Shkenca, bazuar mbi filozofinë antike greke të bukurisë, ka përcaktuar se cila është fytyra ideale sipas parametrave dhe simetrisë së përcaktuar. Ndërsa standardet e bukurisë varjojnë sipas kulturave, shkenca ka dhënë verdiktin.

Aktorja Amber Heard renditet e para për simetrinë e portretit të saj me 91.85 për qind, ndërsa Helen Mirren renditet e gjashta dhe Marilyn Monroe e nënta.