FOTO/ Shikoni flamurin gjigant të hapur sot në Vlorë

Shqipëria sot feston 104 vjetorin e Pavarësisë nga Turqia. Ishte Ismail Qemali dhe qindra patriotë të tjerë të cilët ngritën flamurin shqiptar në Vlorë, pas një udhëtimi disa ditor.

Flamuri fillimisht u ngrit në të gjithë Shqipërinë, por si datë e ngritje është 28 Nëntorit, sepse siç shkruhet në librat e historisë në këtë ditë në vitin 1443 e kishte ngritur këtë flamur edhe Skëndërbeu.

Për nder të kësaj dite, sot në Vlorë është hapur një flamur gjigant. Ka qenë gazetari nga Vlora, Enrik Mehmeti që e ka bërë publik këtë fakt.