FOTO/ Televizioni publik gjerman, MDR: Shqipëria është ‘Kolumbia’ e Europës. 300 euro kg i kanabisit

Televizioni publik gjerman, Mitteldeutscher Rundfunk, që mbulon disa lande të Gjermanisë në një artikull, e cilëson Shqipërinë si Kolumbinë e Europës.

Në rubrikën “Sot në Lindje”, MDR shkruan se: “Shqipëria kërkon të hyjë në BE. Por ka pengesa, krimi i organizuar dhe trafiku i drogës cilëson si probleme të mëdha të vendit. Veçanërisht vendi është lider europian në prodhimin e kanabisit”.

ImageNë reportazh thuhet se mbjellja e drogës shihet si një rrugë për të dalë nga varfëria, ndërsa theksohet se droga mbillet kryesisht në zona të vështira.

“Shqipëria ofron kushte të mira për prodhuesit e kanabisit. Rajonet e largëta malore janë të vështira për t’u kontrolluar edhe nga ajri. Pastaj është problemi i korrupsionit dhe nepotizmit. Shpesh policia, politika dhe mafia ndërkombëtare janë në një “anije’.

Një fermer shqiptar merr rreth 300 euro për një kilogram marijuanë, ndërsa në vendin fqinj shitet dhjetëfishi i kësaj shume”.

Image