George Soros, miliarderi sponsorizues i të majtëve në SHBA dhe në Shqipëri

Miliarderi amerikan me origjinë hungareze, George Soros njihet për ndikimet që ka në politikën amerikanë dhe shqiptare, si dhe lidhjet me politikanë të majtë.

Financimet e Sorosit në SHBA janë ta orientuara nga demokratët(socialistët në Amerikë), ndërsa në Shqipëri për Partinë Socialiste.

George Soros është ndër njerëzit më të pasur të botës dhe ndikimi i tij është shtrirë edhe në shumë media, duke financuar gazeta e televizione propagandistike në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për politikanë të majtë.

Në Amerikë, George Soros ka lobuar dhe ka mbështetur financiarisht për fitoren e Barack Obamës në zgjedhjet presidenciale si dhe së fundmi fushatën e Hillary Clinton, e cila humbi përballë republikanit Donald Trump.

Në Shqipëri, në vitin 1997 George Soros financoi gazetën ‘Koha Jonë’, e cila lëshonte thirrje të njëpasnjëshme për ngritje kundër qeverisë Berisha në atë kohë, duke inkurajuar një grup komunistësh dhe Partinë Socialiste të realizonin grusht shteti, duke rrëzuar kështu një qeveri të moderuar.