Gjenden kutitë e zeza të avionin. E vërteta e aksidentit del në shesh

Pas shumë kërkimesh një grup i aviacionet civil në Kolumbi ka arritur që të gjej kutitë e zeza të avionit të rrëzuar natën  mëngjesin e sotëm rreth orës 03:15.

Sipas njoftimit të tyre, kutitë janë në gjendje të përsosur dhe pritet të zbulojnë arsyen e rrëzimit të aeroplanit.

“Janë lokalizuar dy kuti të zeza nga personali i sigurisë së ajrit ‘AEROCIVIL’. Në ato dy kuti janë të ruajtur regjistrimet me zë të minutave të fundit të fluturimit, ato janë në gjendje të përsosur”, thuhet në njoftim të aviacionit.

Tashmë pas zbulimit të kutive të zeza do të zbulohet shkaku i vërtetë e aksidentit dhe momentet fundit që ka përjetuar avioni së bashku me skuadrën.

Në këto kuti do të zbulohet nëse mungesa e karburantit ka qenë shkaku u vërtetë e rrëzimit apo. Në këtë aksident tragjik humbën jetën 77 persona të skuadrës braziliane të Chacecoense.Image