Gjysma e astronautëve në SHBA tani janë femra

Për herë të parë në historinë e saj, gjysma e klasës së astronautëve të NASA-s është e përbërë nga gra. Këto astronaute do t’i bashkohen 58 grave të tjera që kanë udhëtuar jashtë orbitës së Tokës.

Ky grup astronautesh të NASA – National Aeronautics and Space Administration po stërvitet për misionet e para në kërkim te asteroideve në hapësirë, dhe pas njëfarë kohe, edhe për të shkelur në Mars.