Hulumtimi: Këto janë arsyet pse duhet të përdorni vitaminë D kur jeni duke u plakur

Vitamina D mund të përdoret për të trajtuar viruset vdekjeprurëse, sugjeron një studim i ri.

Pacientët e moshuar të cilët kishin doza më të larta të vitaminës D, ishin 40 përqind më pak të rrezikuar për t’u prekur nga infeksionet e mushkërive, shkruan DailyMail, transmeton Indeksonline.

Pneumonia, bronkit dhe gripat janë sëmundjet të cilat më së shpeshti shkaktojnë vdekjen tek të moshuarit për shkak të sistemit të tyre të dobësuar imunitar.

Por për shkak se ato janë viruse, shpeshherë antibiotikes e përshkruar nuk janë dhe aq efektiv.

Megjithatë, ekspertët besojnë se vitamina D ndihmon për të përforcuar vijën e parë të mbrojtjes  së njerëzve të moshuar për të parandaluar infeksionet respiratore akute.

Kështu, me këtë gjetje shkencëtarët mendojnë se do të ndihmojnë për të zvogëluar rastet e sëmundjeve të tilla dhe të cilat mund të jenë edhe vdekjeprurëse. /Indeksonline/