ISIS përdor armë kimike në Mosul

Grupi terrorist ISIS ka përdorur armë kimike gjatë sulmeve të tij në zona të ndryshme të provincës Ninva.

Sipas një njoftimi të agjencisë Al Alam të lajmeve, anëtarët e fundit të mbetur të grupit terrorist ISIS në rajonin Giare në provincën Ninva përpara se sa të largoheshin nga kjo zonë, kanë lëshuar raketa me përbërje gazi mustard kundër zonave të banuara nga civilët.

Nga këto sulme shumë civilë kanë pësuar djegie të shkallës së lartë. Kjo është në kohën kur OKB ka paralajmëruar mbi mundësinë e përdorimit të raketave me përbërje kimike nga ana e ISIS kundër zonave të banuara nga civilët në provincën Ninva.

Ndërkohë zëdhënësi i ministrisë së brendshme të Irakut njoftoi se ushtria irakiane ka çliruar 1/3 e zonave lindore të Mosulit duke vrarë 955 terroristë dhe arrestuar 108 të tjerë.