ISIS-i: Studenti që sulmoi 11 persona në universitetin amerikan ishte ushtari ynë

Shteti Islamik ka marrë përgjegjësinë e sulmit në një kolegj amerikan ku mbetën të plagosur të paktën 11 persona.

Sulmi i së hënës në universitetin e Ohios është kryer nga njëri prej studentëve me origjinë nga Somalia, Abdul Razak Ali Artan, thanë autoritetet.

Agjencia e lajmeve e lidhur me ISIS-in e ka emërtuar 18-vjeçarin si “ushtarin e tyre”.

Artan nga makinën e tij drejt një grupi njerëzish dhe më pas filloi t’i sulmonte me thikë para se të qëllohej për vdekje.