Ja çfarë sëmundjesh paralajmërojmë këto shenja në gisht

Jo shumë njerëz e dinë se njollat e bardha në thonjtë tuaj në fakt janë një pjesë shumë e ndjeshme dhe e rëndësishme jo vetëm e thonjve, por edhe e trupit.

Disa argumentojnë se madhësia e njollave gjysmë-rrethore në bazën e çdo thoi, mund të tregojë nëse një person është duke vuajtur nga sëmundje të ndryshme që prekin organet e brendshme.

1. Mungesa e njollës gjysmërrethore në gishtin e madh të dorës mund të tregojnë praninë e sëmundjeve psikologjike.

2. Mospatja e njollës gjysmërrethore apo më shumë njollave të vogla në gishtin tregues mund të tregojë se një person ka probleme me zorrët, mëlçinë, apo pankreasi, si dhe probleme me sistemin riprodhues në rastin e femrave.

3. Zhdukja e njollës gjysmërrethore  nga gishti i mesëm mund të tregojë probleme me presionin arterial.

4.  Mungesa e njollës në gishtin e tretë mund të jetë një shenjë se një person ka probleme me sistemin endokrin.

5. Zhdukja e njollës nga gishti i katërt mund të jetë një shenjë se zorrët e një personi janë të bllokuara .