Ja çfarë thoshte Fidel Kastro për luftën e Kosovës dhe bombardimet e NATO-s

Presidenti i ndjerë Fidel Castro kishte kritikuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës për ndërhyrjen e saj në Luftën e Kosovës, duke e quajtur atë një shembull tjetër të “imperializmit” amerikan.

Në një artikull në gazetën kubanezë “Granma”, qëndrimi i Kastros mbi aksionin e NATO-s në Jugosllavi, që që ndaloi gjenocidin serb mbi popullatën kosovar në vitin 1999 ishte kundër, ndërsa e cilësoi “lufta më frikacake e bërë ndonjëherë,” dhe “luftë kolosale kundër pavarësisë, së një shteti”. Kastro u nda nga jeta sot në moshën 90-vjecare.