Ja gjilpëra që shkrin tumorin në 5 minuta

Një gjilpërë inkandeshente mund të shkatërrojë kancerin brenda disa minutash. Kjo është teknika inovative përmes së cilës tumori në mëlçi, veshka, mushkëri, tiroide apo kocka mund të zhduket në një seancë të vetme, me anë të teknikës së mikrovalëve teknike.

Metoda revolucionare për trajtimin e tumoreve të caktuar është përdorur në kirurgjinë dhe mjekësinë e spitalit Chioggia në qytetin e Venecias të Italisë.

Specialistët- thotë websajti ULSS 14 Chioggia- kanë kuruar me këtë trajtim në 5 minuta, një 75 vjeçarë i cili vuante nga një plagë serioze metastatike në mëlçi.

“Ndërhyrja shumë e specializuar është kryer në sallat e reja të kirurgjisë. Teknika e largimit të tumorit me mikrovalë termike-shpjegon shefi i kirurgjisë Salvatore Ramuscelo- është një trajtim krejt i ri i ndërhyrjes me ultratinguj, ku një antenë termale me anë të udhëzimit me ultratinguj futet direkt në plagë.

Rastet janë të përzgjedhura në diskutim me komitetin onkologjik , ku tumori nuk duhet të jetë më i madh se 4 centimetra.

Antena-shpjegojnë ekspertët e ULSS 14 Chiogga-nëpërmjet një rritjeje të shpejtë të temperaturës, të kontrolluar dhe të lokalizuar, shkakton shkatërrimin e indeve të sëmura me përpikmëri të madhe.

Ndërhyrja kryhet me një prerje minimalisht invazive rreth 2-3 mm në varësi të tumorit. Edhe kohëzgjatja e intensitetit të ngrohjes matet me madhësinë e tumorit.