Ja pse njerëzit duhet të pikturojnë…

Një studim amerikan ka zbuluar se piktura ndihmon për të luftuar çrregullimet e ankthit dhe sulmet e panikut. Nuk ka nevojë të jeni piktorë apo artist.

Ajo që rezulton terapeutike është thjesht përdorimi krijues i ngjyrave dhe penelave.

Ankthi dhe sulmet e panikut mund të luftohen me anë të proceseve krijuese, duke shmangur kështu simptomat ekstreme që ato sjellin si marramendje, të vjella, mbytje, takikardi dhe frikë.

75% e pjesëmarrësve në studim kanë treguar përmirësim të dukshëm në gjendjen e tyre të humorit, pavarësisht se çfarë kishin pikturuar.