Këshilla: Mos e përdorni këtë material gjatë dushit

98% e dermatologëve nuk kanë asnjë dyshim, janë të vendosur se duhet hedhur poshtë dhe nuk duhet përdorur, për shkak të sasisë së madhe të baktereve që ka.

Bëhet fjalë për rrjetën që përdoret në dush ose sfungjerin, për të bërë një pastrim më të thelluar të lëkurës.

Por, sipas ekspertëve, kjo rrjetë nuk është gjë tjetër, veçse një strehë për baktere e viruse, të cilat shumohen mes fijeve.

J.Matthew Knight i “Knight Dermatology Institute”, në Florida, shpjegon se “duhet shtuar se mbahen edhe gjatë gjithë kohës në dush, një ambient i ngrohtë dhe i lagësht ideal për zhvillimin e bakterit dhe mykut”. Rreziku bëhet shumë më i madh në lëkurën e irrituar.