Krime kundër njerëzimit në Burma: Myslimanët përdhunohen, torturohen dhe vriten

Muslimanët “Rohingyia” në Burma mund të jenë viktima të krimeve kundër njerëzimit, tha Agjensia e OKB-së për të Drejtat e Njeriut, sipas The Independet, cituar nga Syri.net.

Ushtria është akuzuar se ka kryer goditje të përgjakshme në shtetin perëndimor Rakhne, duke nxitur mijëra persona nga minoriteti mysliman tejet i persekutuar të kalojë kufirin për në Bangladesh këtë muaj.

Ata kanë rrëfyer për akte të tmerrshme të përdhunimit në grup, tortura dhe vrasje nga duart e forcave të sigurisë.

Rreth 30 mijë persona kanë ikur nga shtëpitë e tyre dhe analizat mbi imazhet satelitore prej “Human Ëatch” tregojnë se qindra ndërtesa në fshatrat e “Rohingya” janë djegur.