Kuba në zi, vdes në moshën 90-vjeçare Fidel Kastro

Fidel Castro, ish-Presidenti dhe lideri i Revolucionit Komunist, ka vdekur në moshën 90-vjeçare, ka njoftuar vëllai i tij, Raul.

Sipas BBC, e cila i referohet të vëllait të tij, presidentit Raul Castro, “Komandanti supreme i revolucionit kubanez ka vdekur në orën 22:29 min këtë mbërmje”.

Mbërmë gjatë një pronocnimi në televizion natën vonë ai tha se Fidel Castro kishte vdekur dhe do të digjej sot, ndërkohë që vendi do të mbajë disa ditë zi kombëtare.

Kur e mori pushtetin dhe Kubëne bëri shtet me një parti, Kastro u premtoi mbështetësve të tij ai u tha se po ia kthente Kubën, popullit, por u akuzua për diktaturë dhe shtypje të dhunshme të opozitës.