Kush e di përgjigjen e kësaj pyetje është zyrtarisht psikopat

Psikologu kanadez Robert D. Hare është i njohur për metodën e tij të vlerësimit të psikopatisë (Psychopathy Checklist-Revised – PCL-R), e shpesh punon si këshilltar për repartin e FBI-së, i cili merret me rastet e rrëmbimit të fëmijëve dhe të vrasësve serialë.

Në përgjithësi, psikopatë konsiderohen njerëzit, të cilët nuk tregojnë kurrfarë pendese për veprat e tyre dhe nuk janë të aftë për dhembshuri.

Sipas gjurmëve të “check-listës” së Hareit, psikologët kanë krijuar një test shumë të thjeshtë, me të cilin mund të konstatohet se, a mendon dikush si një vrasës serial?

Është fjala për një pyetje të thjeshtë, e cila nuk është “pyetje truk”, e në të cilën, shumica e vrasësve serialë të arrestuar – besoni a mos besoni – kanë dhënë përgjigje të saktë.

Lexojeni këtë tregim të shkurtër, pastaj përpiquni të përgjigjeni pyetjes me nje koment ne Facebook.

“Gruaja ishte në varrimin e nënës së saj dhe ndër të pranishmit sheh një burrë të cilin kurrë më parë nuk e kishte parë. Ju duk si burrë ideal dhe u dashurua me të menjëherë, me shikim të parë. Por, nuk kishte kontakt të tij dhe nuk dinte si ta gjente numrin e tij të telefonit. Disa ditë më vonë vrau motrën e saj.”

Pyetja është: “Cili ishte motivi që ajo vrau motrën?”