Ky adoleshent e lufton ISIS-in me dhe (Video)

Nenous Thabit, 17-vjeçar, i bën rezistencë ISIS-it duke krijuar kopje të skulpturave që militantët e këtij grupi terrorist i kanë shkatërruar më parë.

Në vitin 2015, ISIS-i rrënoi statujat e lashta në qytetin Nimrud, i cili është 3.000-vjeçar i vjetër në Irak, transmeton Express.

Tash, Thabit i është përveshur punës për ta kundërshtuar haptas ISIS-in, duke rikrijuar atë që militantët e saj e kanë shkatërruar me qëllim.

Gjatë vitit të kaluar, ai i ka skulpturuar 18 statuja asiriane dhe një mural.
Madje ai po mban edhe punishte për fëmijë.

“Ata kanë nisur një luftë kundër artit dhe kulturës, prandaj kam vendosur t’i luftoj ata me art,” ka thënë ai për CNN.