Ky është burri që qepi 200 flamuj në 28 nëntor 1959 në Kosovë

Një aktivist i çështje kombëtare, Remzi Baloku, në vitin 1959 kishte qepur 200 flamuj kombëtarë për 28 nëntorin e atij viti. Ai, bashkë me shokë, më pas i kishin vendosur nëpër Pejë dhe qytete tjera të Kosovës.

Në këtë aksion kishin shpërndarë edhe afishe. Flamujt e qepur i vendosnin në shtëpi, në rrugë, e në shtylla elektrike, zakonisht gjatë natës.

Remzi Baloku, me 28 nëntor 1959 thotë se ka themeluar edhe organizatën ilegale për bashkimin e trojeve shqiptare e cila kishte 42 anëtarë të besueshëm.