Ky frut parandalon kancerin dhe sëmundjet e zemrës

Fruti Ceilon që rritet në pyjet tropike në jugperëndim të Brazilit, mund të parandalojë kancerin dhe sëmundjet e zemrës.

Ky frut është përdorur më së shumti në pije e gjithashtu është konsumuar edhe i freskët.

Sipas një studimi të fundit të publikuar në Gazetën e Shkencës dhe Ushqimit nga Instituti i Teknologjive të Ushqimit, ky frut ka aktivitet të lartë antioskidant.

Ky frut, ka nivele të larta të fitokimikaleve që janë raportuar në studime të ndryshme si përbërës kundër stresit oksidativ që shkakton sëmundjet e zemrës dhe kancerin.

Rritet në pemë të vogla dhe përdoret në masë të madhe në këtë pjesë të Brazilit për të bërë lëng. Ato zakonisht kanë ngjyrë portokalli, por kur piqen kthehen në të purpurtë.

Sipas studiuesve, sëmundjet si hipertensioni, sëmundjet e zemrës dhe kanceri mund të parandalohen nepërmjet këtij fruti.