Malaj: Tendencat e përdorimit të drogërave janë rritur tek fëmijët e shkollave 9-vjeçare

Zv/ministrja e Arsimit, Nora Malaj, e ftuar në emisionin Opinion në TV Klan, në lidhje me konsumimin e drogërave nga adoleshentët shqiptar, ka bërë me dije se ky fakt, është një nga problemet e mëdha të shoqërisë shqiptare.

Malaj tha se përdorimi i drogërave nga ata, në lidhje me raportet e individit, shkollës dhe shoqërisë, përbën një problematikë shumë të sofistikuar dhe shumë të vështirë.

Ajo theksoi se në njërin nga anketimet, së bashku me ISHP, për të ndërtuar një strategji të re dhe në raport me punonjësit e policisë, për parandalimin, riedukimin dhe integrimin e kësaj kategorie, u bë një anketim, i cili u shtri në të gjithë Shqipërinë, duke filluar nga 9-vjeçaret, të mesmet dhe universiteti.

Sipas saj, ky anketim rezultoi se fëmijët ose nxënësit e shkollave 9-vjeçare, bëhen elementi i parë i tendencave për të filluar përdorimin e lëndëve narkotike. Malaj tha, në lidhje me këtë fenomen, ekzistojnë të paktën shtatë arsye.

Shiko videon: