Matematikani tregon a do të zhduket njerëzimi më 2017

Shanset që njerëzimi të zhduket vitin e ardhshëm janë një me 500, pretendon një ekspert i matematikës.

Dr. Fergus Simpson, një matematikan në Institutin e Shkencave të Kozmosit në Universitetin e Barcelonës, tha se kishte 0.2% shanse për një “katastrofë globale” gjatë çdo viti në shekullin 21.

Llogaritja bazohet në Argumentin e Fundit të Botës, i cili pretendohet se mund të parashikojë numrin e anëtarëve të ardhshëm të species njerëzore për të nxjerrë në total numrin e njerëzve që kanë lindur deri më sot në Tokë, transmeton Gazeta Express.

Sipas llogaritjeve të Simpson, rreth 100 miliardë njerëz kanë lindur në Tokë dhe po kaq njerëz do të lindin në të ardhmen para se raca njerëzore të zhduket.

Ai llogariti se kishte 13% shanse që njerëzimi të mos e priste shekullin e 21’të.