Mos i bëni këto gjëra, nëse doni gjoks të përsosur

Disa shkencëtarë sapo kanë treguar se femrat duhet të ndalojnë vënien e jelekëve (sytjenave), me qëllim që të kenë gjokse të përsosura.

Siç duket, mos vënia e jelekëve është më e shëndetshme dhe vënia e tyre qysh nga mosha e re nuk ndihmon në mbështetjen e gjoksit, zvogëlon dhimbjen apo parandalon dukurinë e gjokseve të varura.

Jean-denis Rouillon, hulumtues dhe profesor në Universitetin Franche-Comte, ka kryer një studim 15-vjeçar për efektin e jelekëve.

Ai dhe ekipi i tij i kanë studiuar 330 gra të moshave 18 deri 35 vjeç, dhe kanë zbuluar se gratë të cilat nuk vënin jelekë kishin gjokse më të përsosura.

Gratë të cilat kishin ndaluar të vënin jelekë kishin shënuar ngritje në thimtha për shtatë milimetra, krahas atyre që rregullisht vënin jelekë.

Jelekët, siç thonë shkencëtarët, vetëm sa e zvogëlojnë tonin e gjokseve dhe e shkaktojnë dukurinë e gjokseve të varura.