Moti i keq, ja zonat pa energji

Moti i keq me reshje të shumta ka përfshirë gjithë vendin, çka ka bërë që Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike të ngrejë Shtabin Qendror të Gatishmërisë dhe ato Rajonale, për garantimin dhe furnizimin me energji elektrike, të të gjithë abonentëve.

Në gjithë territorin, funksionojnë grupet e gatishmërisë për ndjekjen e regjimit të punës së rrjetit shpërndarës, lokalizimin e defekteve dhe marrjen e masave për likuidimin e avarive.

Aktualisht zonat pa energji për shkak të motit janë:
Rajoni Tiranë: Pjesërisht Prezë, Mezez, pranë kopshtit Botanik dhe rrugës “Stavri Themeli”;
Rajoni Durrës: Halil, Luz, Fushë Krujë; Qerret, Germenj, Bago/Kavajë;
Rajoni Kukës: N.Bashk Mal Zi+Kolsh dhe Surroj/Kukës

Grupet e gatishmërisë po punojnë për riparimin sa më shpejtë të defekteve në fiderat dhe linjat e mbetur.
– Fidrat që furnizojnë spitalet, objektet të pushtetit qendror, vendor dhe konsumatorë të rëndësisë të veçantë janë gjithë në punë;
– Të gjitha linjat 35 kV dhe N/Stacionet janë në skeme normale furnizimi me energji elektrike.

GJithashtu OSHEE vë në dispozicion edhe numrat e telefonit ku mund të telefonojnë qytetarët në rast mungese apo defektesh të energjisë elektrike.