“Në 2030 nuk do bëjmë më seks, jemi në rrezik zhdukje”, studiuesi shpjegon pse

“Brenda vitit 2030 nuk do të bëjmë më seks, duke rrezikuar ekzistencën e qenies njerëzore”.

Është kjo deklarata e studiuesit anglez David Spiegelhalter, docent në Cambridge University, në librin “Sex by numbers” .
Shkencëtari jep jo vetëm një vittë saktë, por edhe shpjegimin.

Duket se shpeshtia mujore e raporteve seksuale mesatarisht ka rënë ndjeshëm në 30 vitet e fundit duke kaluar nga pesë herë në muaj në vitet ‘90, në katër herë në vitet 2000 dhe në tre herë në vitet e fundit, shkruan noa.al.

“Unë mendoj se kjo është për shkak të llojeve të ndryshme të stresit. Gjithashtu edhe për shkak të lidhjes gjithmonë e më të madhe me telefonat, tabletat, kompjuterin etj., dhe kontrolleve të vazhdueshme të mesazheve, video dhe gjëra të tjera gjatë natës, për shkak se asgjë nuk tërheq në televizor”, thotë ai.