Nis vera më e nxehtë në Australi, vapë e madhe dhe zjarre rrezikojnë vendin

Bëhuni gati për verën më të nxehtë: Sidnei do të goditet nga valë të nxehti dhe zjarre, shkruan Dailymail, citon Syri.net

Australia është vënë në qendër të një nxehti më të madh se mesatarja që nis nga dhjetori e do të përhapet nëpër të gjithë vendin me një rrezik shumë të madh për zjarre këtë verë.

NSW dhe Victoria janë veçanërisht në rrezik nga flakët vdekjeprurëse që përhapen me shpejtësi pas një dimri të lagësht që solli një rritje rekord të bimësisë.

Një dhjetor më i nxehtë dhe më i thatë se mesatarja pritet që të thajë me shpejtësi atë gjelbërim që më pas do të digjet nga zjarret.

Këto paralajmërime vijnë nga të dhënat e fundit të Qendrës Kërkimore për Rreziqet Natyore dhe Zjarret para se stinët të ndërrohen të enjten.