Një ministër shqiptar në qeverinë e re të Malit të Zi dhe asnjë serb

Kuvendi i Malit të Zi ka zgjedhur Dushko Markovicin si kryeministër të ri të vendit. Me 41 vota nga 81 deputetë në sallë, Markovic u zgjodh kryeministër i ri i vendit falë votave që mori edhe nga Koalicioni i Shqiptarëve që ka emrin “Shqiptarët Vendosmërisht”.

Vetëm një shqiptar do të jetë pjesë e këtij kabineti qeveritar. Mehmet Zenka është zgjedhur Ministër për të Drejtat e Njerëzore dhe të Pakicave.

Pjesë e Qeverisë nuk do të jetë asnjë përfaqësues serb. Në qeverinë e re të Markovic do të jenë vetëm dy ish-ministra, zoran Pazhin dhe Predrag Boshkoviq./Indeksonline/