Nuk është e pavarur! Rusia tërhiqet zyrtarisht nga Gjykata Penale Ndërkombëtare

Vladimir Putin ka nënshkruar një urdhër që realizon zyrtarisht tërheqjen e Rusisë nga Gjykata Penale Ndërkombëtare, duke thënë se gjykata nuk ka arritur të mbrojë shpresat e komunitetit ndërkombëtar.

Rusia e kishte nënshkruar në vitin 2000 Statutin “ICC’’ të Romës i cili është themeluar për të ndjekur penalisht krimet e luftës. Ministria e jashtme ruse tha në një deklaratë se po tërhiqte nënshkrimin e saj me urdhër të presidentit Vladimir Putin.

“Gjykata Penale Ndërkombëtare nuk e ka justifikuar shpresat e vendosur mbi të dhe nuk është një trup me të vërtetë të pavarur gjyqësor,” tha një zëdhënës i ministrisë së jashtme ruse.