Numër rekord i vendeve të lira të punës në Gjermani – në këto fusha

Numri i vendeve të lira të punës në Gjermani, në ekonominë më të madhe evropiane, sipas shënimeve më të reja, sivjet, është rekord – 691 mijë.

Nevojë e posaçme për punëtorët shtesë është shënuar në sektorët e kujdesit social, shitjes me pakicë, përgatitjes dhe furnizimin me ushqim, pastaj në industrinë ndërtimore, thonë mediet gjermane.

Në Qeveri pritet që numri i të punësuarve në Gjermani sivjet të jetë rekord 43,6 milionë, e në vitin e ardhshëm 44 milionë.

Gjermania vjet dhe sivjet ka regjistrua arritjen e më shumë se një milion të huajsh, kryesish nga vendet e përfshira në luftë, Siri, Irak e Afganistan.