“O qafira”, jepet vendimin për grupin e xhihadistëve. Ja nga sa vite burg u dënuan

Gjykata e Apelit ka dhënë sot vendimin e saj për dënimimin e grupit të imamëve që akuzohen për rekrutimin e mbi 70 personave në Siri.

Vendimi i sotëm i Apelit:

Për Genci Balla (17), Gerti Pashja (17) Bujar Hysa (18) dhe Edmond Balla (13), u la në fuqi vendimi i Gjykatës së Shkallës së Parë

Orion Reci 10 vjet burg, këtij iu ul dënimi me 1/3 dhe i shkoi në 6 vjet e 8 muaj burg

Fadil Myslimani 10 vjet burg

Astrit Tola 4 vjet e 8 muaj burg

Zeqir Imeri 13 vjet burg

Verdi Morava 10 vjet burg

I vetmi reagim në sallën e gjyqit pas dhënies së vendimit ishte i Zeqir Imerit që iu drejtua gjykatës me shprehjen “o qafira”.

Ja vendimi i Shkallës së Parë:

Genci Balla 17 vjet

Gerti Pashja 17 vjet

Bujar Hysa 18 vjet

Orion Reci 13 vjet

Verdi Morava 13 vjet

Zeqir Imeri 16 vjet

Astrit Tola 7 vjet

Edmond Balla 13 vjet

Fadil Myslimani 12 vjet