Pa demarkacionin me Malin e Zi, rrezikohet liberalizimi i vizave edhe në 2017

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa i ka transmetuar kabinetit të tij qeveritar shqetësimin në lidhje me vonesat për liberalizimin e vizave. Ai ka pranuar se nëse Kosova nuk e ratifikon marrëveshjen e demarkacionit me Malin e Zi gjatë këtij viti, i gjithë procesi i liberalizimit do të rrezikohet edhe për vitin 2017.

Kryeministri i Kosovës tha se nuk ka arsye që të rrezikohet liberalizimi i vizave dhe ftoi qeverinë dhe deputetët të gjejnë një zgjidhje të përbashkët.

“Në qoftë se ka nevojë, ne mundemi që edhe si Qeveri të themelojmë një Komision i cili do të bënte matjen e sipërfaqes së Kosovës, në bazë të vendimit të Komisionit për përcaktimin e vijës kufitare se sa kilometra katrorë ka Kosova dhe a është zvogëluar sipërfaqja e Republikës së Kosovës, duke kërkuar edhe prej opozitës të japin edhe ata ekspertë të vet”, ka thënë Mustafa.