Papa Françesku: Lajm i trishtë, vdekja e Fidel Castro-s

Dhe së fundmi, figura publike që ka folur për vdekjen e Fidel Castro-s është Papa Françesku.

Kreu i Kishës Katolike, që e takoi Castro-n kur vizitoi Kubën vitin e kaluar, e përshkroi si një “lajm i trishtë”, duke shtuar në një mesazh për Raul Castro-n: “Unë ju shpreh ndjenjat e mia të pikëllimit”.

Castro, i shpallur ateist, u pagëzua si katolik dhe u arsimua në shkollat e drejtuara nga jezuitët, urdhri fetar ky në të cilin Papa është anëtar.