Presidencialet në Francë, Sarkozy eliminohet në raundin e 1 të zgjedhjeve të qendrës së djathtë

Nicolas Sarkozy është eliminuar në raundin e parë të fushatës së qendrës së djathtë për kandidatët që do të dalin për zgjedhjet presidenciale në Francë.

Ish-Kryeministri i Francës Nicolas Sarkozy mori 22.1% të votave, sipas rezultateve të para.

Në raundin e dytë do të përballen ish-Kryeministrat Francois Fillon dhe Alain Juppe.

Ky i fundit mori 27.6% të votave, ndërsa Fillon 43.5% të votave. Raundi i dytë brenda qendrës së djathtë pritet të zhvillohet më 27 nëntor.