Presidenti francez për Fidel Castron: Mishërim i shpresës dhe zhgënjimit

Fidel Castro mishëronte jo vetëm revolucionin e Kubës por si “shpresën”ashtu dhe “zhgënjimin”, i cili erdhi kohë pas qeverisjes se tij, tha presidenti francez, Francois Hollande në një deklaratë pas lajmit se lideri historik i Kubës, kishte ndërruar jetë mbrëmjen e djeshme.

“Një aktor i Luftës së Ftohtë … ai përfaqësoi për kubanezët, krenarinë e refuzimit të dominimit të jashtëm,” shtoi ai.

Hollande u takua me Fidel dhe Raul Castro në një vizitë në Kubë në vitin 2015, duke u bërë presidenti i parë francez që kishte vizituar vendin që nga viti 1898.

Ai gjithashtu priti Raul Castron në një vizitë shtetërore në Paris në fillim të këtij viti.