Princi William: Kafshët po vriten në shifra në frikshme, duhet të bëjmë diçka

Kafshët që janë në rrezik për t’u zhdukur janë duke u vrarë në “shifra të frikshme” dhe përpjekjet për të trajtuar krizën duhen përshpejtuar, ka thënë Duka i Kembrixhit.

Duke folur në një konferencë ndërkombëtare në Vietnam, Princ William tha se nuk kishte “shumë për t’u krenuar”, kur bie fjala tek përpjekjet për të ndalur gjuetinë e paligjshme.

Por ai tha se “brutaliteti” i kontrabanduesve dhe bandave të krimit është ende i shkallëzuar.

Ai i bëri thirrje Britanisë së Madhe për të zbatuar një ndalim total të tregtisë së brendshme të fildishtë, siç ka bërë Kina dhe SHBA-ja, shkruan “BBC”.

Ndërkohë që tregtia ndërkombëtare e fildishtë(vrasja e elefanteve dhe kontrabandimi i dhëmbëve dhe brirëve të tyre) është ndaluar që nga viti 1989, por në Mbretërinë e Bashkuar kjo tregti vazhdon.