Protestuesit pushtojnë Parlamentin

Rreth 30 persona kanë demonstruar ashpër kundër keqtrajtimit të azilkërkuesve nga ana e qeverisë Australiane, kauzë për të cilën kanë ndërprerë edhe punimet e Parlamentit në Canberra.

Aktivistët detyruan parlamentarët të pezullonin procedurat për 40 minuta këtë të mërkurë, shkruan “BBC”.

Rojet e sigurisë përdorën forcë dhe armët e sigurisë për të nxjerrë jashtë gjashtë protestues të cilët arritën të kapërcenin kangjellat

Qeveria beson se politika e saj e paraburgimit të të gjithë refugjatëve në ishuj të hapur parandalon vdekjen në det, por raportet tronditëse të organizatave humanitare tregojnë së azilkërkuesit po vuajnë tej mase, si nga keqtrajtimi ashtu dhe kushtet cnjerëzore.

Politika e qeverisë është mbështetur edhe nga partia e opozitës.