Sa duhet të zgjasë seksi? Shkenca e ka një përgjigje

Ndonjëherë mund të duket sikur njerëzit nuk bëjnë gjë tjetër veçse mendojnë për seksin.

Megjithatë ka një pyetje që mundon thuajse këdo: sa duhet të zgjasë seksi?

Dhe shkencëtarët duket se e kanë gati përgjigjen.

Sipas një studimi, koha fizike e të bërit dashuri duhet të jetë 5.4 minuta.

Dr. Brendan Zietsch i Universitetit të Kuinslendit thotë se janë marrë në shqyrtim 500 çifte, të cilëve iu është kërkuar të masin vetëm kohën kur bëjnë aktin seksual, pa përfshirë këtu puthjet e fërkimet.

“Me fjalë të tjera, ata shtypnin butonin e orës kur bënin penetrimin penel dhe e ndalonin atë kur kryenin derdhjen”.

Studimi zbuloi se akti seksual zgjaste nga 33 sekonda deri në 44 minuta, ndërsa koha mesatare ishte 5.4 minuta.

Interesant ishte fakti se personat më të rritur në moshë, ndryshe nga sa pretendohet, mbaronin punë më shpejt se të rinjtë.