Shkencëtari japonez: Një akullorë çdo mëngjes ju bën më të zgjuar

Ngrënia e një akullor në mëngjes, përmirëson performacën mendore të njeriut, si dhe vigjilencën.

Ky është pretendimi i ngritur nga Yoshihiko Koga, profesor në Universitetin e Tokios, “Kyorin”, i cili ka kryer një seri testimesh klinike, në të cilat, të nënshkruarve të testit u ishte kërkuar që të hanin akullore menjëherë pas gjumit.

Duke ju nënshtruar një seri ushtrimesh mendore në një kompjuter, krahasuar me njerëzit që nuk kanë ngrënë akullore, ata kanë treguar reagime më të shpejta ndaj gjerave dhe kanë shfaqur kapacitete më të mira të mbledhjes së informatave.