Studimi/ Ja çfarë zëvendëson seksi në trupin tonë…

Seksi dhe masturbimi nuk mund të jenë vetëm eksperienca të kënaqësisë, ata kanë edhe përfitime shëndetësore, që krahasohen me ushtrimet.

Në fakt, psikologët thonë se, seksi zëvendëson ushtrimet, nëse angazhoheni maksimalisht në aktin seksual.

Studime të ndryshme tregojnë se njerëzit gjatë seksit kanë një rritje të normës së frymëmarrjes, rrahjeve të zemrës dhe shtypjes së gjakut, i njëjti proces që ndodh gjatë ushtrimeve.

Duke e krahasuar atë çfarë ndodh gjatë ushtrimeve, hulumtuesit kanë gjetur se një aktivitet i moderuar seksual është rreth 75% i ngjashëm me ushtrimet maksimale.

Një studim më i fundit nga Kanadaja tregoi se, aktiviteti seksual ishte pothuajse i ngjashëm me aktivitetin fizik, si psh. vrapimi.

Kështu, sipas hulumtuesve seksi është një ushtrim por, varet se si e bëni seksin, pasi nëse jeni një përtac gjatë seksit kjo nuk llogaritet.