Studimi shokues: Meshkujt që kanë mbi 7 partnere rrezikojnë shumë

Meshkujt që kanë më shumë se shtatë partnerë seksualë përgjatë jetës së tyre janë dyfish më të prirë të zhvillojnë kancer në prostatë sesa ata me më pak se tre partnerë seksual.

Për këtë lidhje mes kancerit të prostatës dhe aktivitetit seksual, studimi ka ekzaminuar 10.000 meshkuj.

“Aq më shumë partnerë që keni pasur, aq më shumë orgazma që keni pasur dhe aq më të rinj që keni qenë kur keni bërë seks për herë të parë, të gjitha këto ju drejtojnë drejt një rreziku më të madh të kancerit në prostatë”, tregon hulumtuesi Visalini Nair-Shalliker.

Studimi është publikuar së fundmi në “International Journal of Cancer”.