Sulmoi me salcë ministren Nikolla, ja sa vite burg rrezikon studentja

Policia ka nisur ditën e sotme procedimin penal për studentet Mirela Ruko, e cila një ditë më parë i hodhi salcë ministres Lindita Nikolla në një aktivitet për ditën Ndërkombëtare të Studentëve.

Mirela RukoGjesti u krye në shenjë protestë për reformën e Arsimit të Lartë që kundërshtohet nga studentët dhe nga Lëvizja për Universitetin.

Ruko u mbajt më shumë se 10 orë në Komisariatin e Policisë Nr. 1 dhe u lirua ku do të ndiqet penalisht në gjendje të lirë.

Kështu, ajo akuzohet tashmë për goditje për shkak të detyrës dhe prishje të qetësisë publike. Dënimet maksimale për këto akuza janë 3 vjet për të parën dhe 2 vjet për të dytën.

Kështu, në rastin më të keq, Ruko rrezikon plot 5 vjet burg. Në rastin më të mirë, ajo mund të gjobitet.