Televizioni maroken i mëson gratë se si t’i mbulojnë me grim shenjat e dhunës familjare (Video)

Një televizion shtetëror në Marok e ka transmetuar një video të shkurtër, në të cilën i mëson gratë se si t’i maskojnë shenjat e dhunës familjare, duke përdorur grim.

Kjo video ka shkaktuar zemërim në vend, transmeton Express.

Videoja, e transmetuar në programin ditor në kanalin “2M”, shfaq një artiste të buzëqeshur të grimit e cila e demonstron se si t’i fshehin lëndimet e shkaktuara nga rrahja.

“Shpresojmë se këshillat e bukurisë do t’ju ndihmojnë të vazhdoni me jetët tuaja të përditshme,” thotë prezantuesja në fund të videos.

Por, kritikët kanë thënë se kjo ka përkuar me Ditën Ndërkombëtare për e Dhunës kundër Grave.

Njerëzit nëpër rrjetet sociale e kanë cilësuar këtë si shpërlarje truri për gratë, në mënyrë që t’i bëjnë ato të besojnë se dhuna është normale dhe pjesë e pranueshme në një marrëdhënie, dhe se gjeja e duhet për të bërë është ta fshehësh atë, në vend se ta raportosh.

blob:http://players.brightcove.net/ea48f6f9-c524-477b-842f-b11299e45e78