Trafikimi i qënieve njerëzore, Donald Lu nga Vlora: Të rriten dënimet

Trafikimi i qenieve njerëzore ishte tematika kryesore që diskutoi sot ambasadori amerikan në Shqipëri Donald Lu, në një forum me të studentët e universitetit “Ismail Qemali”, në Vlorë
Në fjalën e tij, Lu tha se Vlora ka vuajtur shumë gjatë viteve nga trafikimi I qenieve njerëzore, ndërsa bëri thirrje që të shtohen denoncimet mbi këtë fenomen.

Kreu i diplomacisë amerikane në Shqipëri, kërkoi një bashkëpunim më të ngushtë mes Policisë dhe Prokurorisë, ndërsa theksoi se duhen dënime më të forta për trafikantët.

Vetëm gjatë këtij viti në Vlorë janë evidentuar nga policia rreth 12 raste trafikimi, ndërsa janë shtatë.