Trump: Jam i dëshpëruar nga Hillary

Presidenti i zgjedhur amerikan, Donald Trump, tha se është “i dëshpëruar” që rivalja e tij demokrate, Hillary Clinton, u është bashkuar përpjekjeve për rinumërimin e votave në tri shtete kryesore.

Këto komente të tij u bënë sot në rrjetin Twitter, një ditë pasi fushata e zonjës Clinton tha se do të marrë pjesë në rinumërimin e votave zgjedhore në shtetin amerikan Viskonsin.

Bordi zgjedhor në Viskonsin mbrëmë e ka miratuar kërkesën për rinumërim të kandidates së Partisë së Gjelbër, Jill Stein, e cila ka cituar “anomali statistikore” në Viskonsin.

Ajo, po ashtu, kërkon rinumërim edhe në shtetet Miçigen dhe Pensilvani.

Zonja Clinton udhëheq në votën popullore me afro dy milionë vota.

Por, në Kolegjin Elektoral, që vendos se kush do të jetë president, Trump ka fituar 290 vota, ndërsa Clinton 232, duke mos llogaritur votat elektorale në shtetin Miçigen.

Sot, Trump udhëhiqte në votën popullore në Miçigen me 11 mijë vota, por rezultatet ende duhet të presin për çertifikim shtetëror gjatë ditës së nesërme.

Nëse rinumërimi i votave tregon se Hillary Clinton ka fituar në këto tri shtete (Viskonsin, Miçigen dhe Pensilvani) atëherë kjo mund ta detyroj Kolegjin Elektoral që të votoj në favor të saj.