Turqi: Të paktën 12 viktima nga zjarri në një konvikt të vajzave

Një konvikti i vajzave në Aladag në qytetin Adana të Turqisë është përfshirë nga zjarri.

Sipas informacioneve mësohet se konvikti i vajzave ku qëndronin nxënëse të shkollës nëntëvjeçare është përfshirë nga zjarri për shkaqe ende të papërcaktuara.

Prefekti i qytetit Adana, Mahmut Demirtaş, në një deklaratë për AA, në lidhje me zjarrin në konviktin e vajzave tha se “Aktualisht kemi gjetur 12 trupa të pajetë, si dhe 22 të tjerë të plagosur janë dërguar nëpër spitale”, shkruan aa.

Në vendngjarje janë mobilizuar njësi të shumta të zjarrfikëseve, ekipe të kërkim-shpërthimit dhe ato shëndetësore.